Install Pipe Български  |  English Install Pipe
Търси
Install Pipe
Install Pipe Начало За насПродуктиГалерияСтандартиНовиниПартньориПроектиранеРеференции Контакти Install Pipe
Продукти
Install Pipe
Install Pipe

Продукти

Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
TUV Сертификат

Новини

Проведено информационно събитие в "Инстал Инженеринг СВ" ООД
Изпълнение на проект BG16RFOP002-1.001-0405-C01
прочети повече

Контакти

Телефон:  032 / 51 92 66
Факс:   032 / 51 82 74
e-mail:   office@installpipe.com
С и К трейдинг ООД
 

Водопроводи за питейна вода

Print E-mail
Начало » Продукти » Водопроводи за питейна вода

Според международния стандарт за полиетиленови тръби за вода EN 12201, един материал HDPE може да бъде сертифициран като PE100, само ако минава 10 000 часа продължителен хидростатичен тест (LTHS) екстраполиран до 50 години, за да покаже, че има минимална сила (MRS) над 10 MPa за живот минимум 50 години.

Полиетиленът е нетоксичен материал и е напълно инертен при контакт с вода, като не влияе върху мириса и вкуса ѝ. При нормални работни условия ПЕ не поддържа микробиологичен растеж на водорасли, бактерии, гъбички и плесени и не се влияе от наличието на микробиологични агенти.

Полиетилен с висока плътност не корозира, не гние, не губи механичните си свойства при електрическа или химична реакция с почвата. Не се натрупва варовик с годините, и не намалява по този начин потока.

Полиетилен ПЕ 100 и 80 е еластичен и изключително устойчив на вибрации материал. Поради своята еластичност трасето на водопровода може да следи конфигурацията на терена, така че няма нужда от много допълнителни елементи.

Свързването на тръбите от HDPE за вода, се извършва с фитинги (за размери до 110 мм), челно заваряване и водовземни скоби.

Освен 50 годишната си гаранция имат и предимства като лесен транспорт и монтаж, еластичност и гъвкавост, не корозират и не предразполагат към отлагане утайки, развитие на бактериални агенти и ръжда.

Всички тръби имат маркировка съобразно националните и международни стандарти. Маркировката се повтаря на метрови интервали и съдържа информация за дата на производство, външен диаметър на тръбата, стандарт на продукта, име и лого на фирмата, материал, от който е направена тръбата, номинално налягане по стандарт.

Назад
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe Copyright Инстал Инженеринг. Всички права запазени. Карта на сайта   |   XML   |   WebDesignBG Install Pipe